Jesper Oord


Hallo! Mijn naam is Jesper Oord, 18 jaar en geboren in Hollandsche Rading. Ik vlieg sinds 2017 bij de GoZC op vliegveld Hilversum. 

Vanaf jongs af aan kreeg ik al het een en ander mee van de luchtvaart vanwege mijn ouders. Hierdoor vond ik vliegen op jonge leeftijd al erg interessant! Ik woon vlak bij Vliegveld Hilversum en zag altijd vele (zweef)vliegtuigen overkomen. Toen mijn broer in 2016 begon met zweefvliegen was ik nog 13, gelukkig mocht ik een keer langskomen en was ik direct verkocht. Toen ik 14 werd, ben ik direct begonnen met zweefvliegen bij de Gooise. Dit leidde tot een lichte vlieg verslaving, ik ging iedere “vliegdag” vliegen. Onder andere hierdoor behaalde ik op mijn 16e mijn GPL. 

Het overlandvliegen sprak mij vanaf het begin al heel erg aan. Na mij VVO 100 km overlandje wist ik zeker dat ik dit veel meer zou willen gaan doen. De dag nadat mijn GPL binnen was stond mijn eerste solo overland op de planning, een ontzettende gave vlucht wat naar meer smaakte. Iedere overland dag werd benut en de uren in het logboek namen snel toe. 

In 2020 was het plan om dit voort te zetten, ik hoef niet uit te leggen dat dit een raar jaar was. Gelukkig opende het overland seizoen zich in mei en konden er weer km gemaakt worden. Hiernaast vond ik het wedstrijdvliegen ook erg interessant, het plan was daarom om de NJW te gaan vliegen, echter kon die helaas niet doorgaan. Hierdoor heb ik de Sion/Taboe week gevlogen vanaf Malden. 4 dagen fantastisch weer gehad en erg veel geleerd van de coaches!

In 2021 stonden de eerste wedstrijden op de planning. Om niet een heel wedstrijd seizoen te verliezen heb ik besloten de NJW over te slaan. Mijn eerste wedstrijd werd hierdoor de Sallandse 2-daagse. Twee mooie dagen gehad en erg veel geleerd. Uiteindelijk de 2e plaats behaald! Later in het seizoen heb ik zomerwedstrijden gevlogen, een week lang buitenlanden, maar desondanks veel geleerd.

Eind van zomer 2021 ben ik gevraagd voor de Junioren Kernploeg, iets waar ik geen seconde over hoefde na te denken. Ik hoop de komende jaren veel te mogen gaan leren in deze fantastische ploeg en vele mooie herinnering te mogen maken. Het lijkt mij onwijs gaaf om op een Junioren E/WK voor het eremetaal te mogen gaan!

Op naar een nieuw seizoen!