Niels van Nieuwland


<Update: 20/01/2023>

Afgelopen jaar (2022) heb ik weer flink genoten van het seizoen! Na wat mooie voorjaars-overlandjes vloog ik mee met de Teuge 2 Daagse (een aanrader voor wie twijfelt!) om weer een beetje op stoom te komen voor het nieuwe seizoen. Dat begon goed, met resultaat een eerste plaats! Daarna nog een paar mooie overlands gemaakt. Waaronder eentje samen met mijn vader. Het was een mooie leerzame vlucht voor ons allebei omdat er zo ongeveer alle verschillende luchtsoorten in voor kwamen. Helaas was de Sallandse 2 Daagse een stuk minder doordat het weer beide dagen deed cancellen. Toch nog even van kist geruild met Rick, vloog ook eens leuk zo’n Pegase!

Het NK was voor mij dé wedstrijd van het jaar, ik vloog mee in de 18m klasse met de Discus 2cT. Heb nog geprobeerd om 15m tippen te passen bij de GOZC (hartstikke bedankt dat ik ze mocht lenen als ze zouden passen!), maar tevergeefs… 18m klasse it is. Voor m’n gevoel ging de hele wedstrijd over het algemeen best prima, op een dag na waar ik echt een grote fout had gemaakt door niet om te vliegen en een straat te pakken. Deze fout resulteerde in het moeten trekken van de motor. Overall net niet tevreden over het resultaat, maar volgend jaar weer een kans.

Daarna de zomerwedstrijden, het ging prima over het algemeen. Een dag een hele domme fout gemaakt waardoor ik de motor moest starten en daarop de wedstrijd verloor. Verder veel geleerd.

Direct na de zomerwedstrijden mocht ik met Lars mee naar het JWGC in Tsjechië! Wat een geweldige ervaring en een mooi resultaat voor Lars en het Nederlandse team.

Als afsluiter van het wedstrijdseizoen met Tim samen in de Duo Discus (G3) van Gilze (dank daarvoor) de Keiheuvel cup mee gevlogen. Voor mij was het een mooie kans om ook van een andere vlieger te leren wat hij voor trucjes heeft. De eerste dag hadden we een resultaat behaald waar we beiden trots op waren (op de final glide na dan…). Helaas viel de tweede dag in het water door een QRA van Kleine Brogel. Wel nog 2 F16’s vlak over ons heen zien komen!

Ik heb enorm veel zin in komend seizoen waar ik een poging mag doen op het JEGC in Denemarken.