Richard Leenheer


richardleenheerMeet the Pink Ladies

Op 1 April 1984 kwam Richard Leenheer op aarde. Opgegroeid in Lisserbroek in de bollenstreek was hij van jongs af aan al te zien buiten het hek van het zweefvliegveld te Noordwijk. De Kennemer Zweefvlieg club om precies te zijn. Op zijn elfde jaar kreeg hij voor zijn verjaardag een startbon en hij mocht voor het eerst als passagier mee vliegen in een ASK-13. Toen was hij helemaal verkocht en dat leidde tot een lidmaatschap. Op zijn 16e ging hij solo op een ASK-8. Dit bleef hij vliegen tot zijn ZVB.

De ASK-6 was aan de beurt. Na heel veel starts en uren op de ASK-6 werd hij door de instructeurs overgehaald om de junioren te vliegen. Dus in 2003 stond hij dan in Venlo. Trots met de K6 en zijn ophalers (de Pink Lady crew) stond hij daar dan op een wedstrijd. Bij deze junioren werd hij 3e. Het jaar erna waren de zomerwedstrijden aan de beurt, maar door een clubkamp was er geen kist beschikbaar en werd er dus besloten de Junioren in 2004 nog maar een keer te vliegen. Dit maal in een LS4a (KN) wat ook leidde tot een 3e plaats. Het jaar erna is er een sebatical gehouden. Maar in in 2006 werd er weer volop gevlogen. Dit keer waren de zomerwedstrijden aan de beurt. Ook nu werd er een LS4 meegenomen om deel te nemen aan deze wedstrijd. Er werd gewonnen wat uiteindelijk leidde tot plaatsing voor het NK en de Junioren kernploeg.

Komend jaar zal in ieder geval het NK en daarnaast ook nog een andere meerdaagse wedstrijd door hem gevlogen worden. Welke dat zal worden is nog niet bekend.

Ervaring
Starts: 790
Landingen: 790
Uren: ~400
Overlands: 39