Alexander Venema (Manager)


Mijn naam is Alexander Venema en ik heb samen met Annemiek Koers de eer om de junioren kernploeg te mogen begeleiden op weg naar mooie resultaten. Vaak zien we de junioren binnenkomen als oude kinderen en de ploeg verlaten als jonge volwassenen. Om bij te dragen aan deze ontwikkeling en de prachtige zweefvliegsport in het algemeen is voor mij erg dankbaar. Ook ben ik bestuurslid van de Stichting Zweefvliegevenementen Nederland. Dankzij deze stichting en zijn vrienden is het mogelijk dat de junioren de beschikking hebben over 2 LS4 vliegtuigen. Iets om als klein landje erg trots op te zijn denk ik.

Sinds 1997 ben ik lid van de Noord Nederlandse Zweefvliegclub op Veendam waar ik als kleine jongen al met mijn vader meeging naar het vliegveld. In 2015 heb ik mijn eerste vliegtuig gekocht, een DG300wl. Hier heb ik een aantal jaren prachtig mee gevlogen en deze is inmiddels ingeruild voor een aandeel in een ASH25E. Naast het OLC vliegen vlieg ik ook graag wedstrijden zoals de NK en Bailleau en zal ik in 2021 deelnemen aan de Wereldkampioenschappen in de 20m klasse in Stendal. Dit samen met mijn teamvriend Jeroen Verkuijl.

Het is schitterend om te zien hoe de junioren vliegerij zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot wat het nu is en om te merken dat deze groep vanuit het land steeds meer draagkracht weet te verzamelen. Op naar de volgende WK junioren en daartussen mooie momenten met deze leuk groep jongeren!