Patrick van Breemen-Schneider


patrickvanbreemenschneiderOp 25 januari 1985 werd Patrick van Breemen-Schneider geboren in het Friese Harlingen. Hij groeide op in Franeker en ging naar de middelbare school in Leeuwarden. Vandaag de dag is hij werkzaam als vlieger in de functie van 1e officier op de B737 bij KLM.

Na door zijn opa eerst begonnen te zijn met modelvliegen op zijn 12e, volgde op zijn 16e in 2001 de kennismaking met het zweefvliegen bij de Friese Aero Club. Deze keer door zijn vader gestimuleerd die voorheen bij de Friese en vliegclub Hoogeveen gevlogen had. Het virus sloeg ook tot hem over en Patrick raakte verslingerd aan het zweefvliegen. In het voorjaar van 2003 behaalde hij zijn zvb, wat de mogelijkheden opende om te gaan overlandvliegen.

In 2004 deed Patrick zijn eerste wedstrijdervaring op tijdens de Nationale Junioren Wedstrijd te Venlo. Hij deelde samen een Ls-4a met Frank Hiemstra. Daar in Limburg heeft hij niet veel gevlogen, maar zeker veel geleerd en genoten van het vliegen en de sfeer. In 2005 en 2006 was er niet genoeg vrije tijd om complete wedstrijden te vliegen maar werd er hier en daar een aantal dagen meegepakt door hem om tijdens diverse wedstrijden zich toch verder te kunnen ontwikkelen, o.a. de zomerwedstrijden’06 en het Porta Westfalica Wetbewerb (D).

2007 was het jaar dat het hem dan eindelijk lukte om een meerdaagse wedstrijd te vliegen, dit werd tijdens de Zomerwedstrijden ’07 te Malden met een Ls-4a. Hier behaalde hij de 1e plek en kwalificeerde zich hiermee voor de NK en kreeg een uitnodiging voor de junioren selectie.

In 2008 werd voor het eerst deelgenomen aan het NK in Stendal en wel in de standaardklasse met een asw-28. Hij behaalde hierbij een 8e plek. Later dat jaar werd deelgenomen aan de Defensiekampioenschappen in de clubklasse, en daar werd hij 1e.

Aankomend jaar zal hij deelnemen aan de NK en natuurlijk de WK voor junioren in Räyskälä!