Matthijs Huls


Ik ben Mathijs Huls, Op 25 september 1995 is het voor mij allemaal begonnen. Ondanks dat niemand uit mijn omgeving zweefvlieger was, was er wel altijd de interesse in vliegen. Op de middelbaren school begon het zweefvliegzaadje dan eindelijk te ontkiemen. Samen met een klasgenoot, die al wel wat ervaring met deze bijzondere wereld had, zijn wij op een woensdagmiddag naar Terlet gegaan om te kijken wat dat zweefvliegen nou eigenlijk allemaal inhield.
Mijn enthousiasme was waarschijnlijk niet onopgemerkt gebleven, want na een paar uur kijken (en helpen waar het kon), bevond dit kleine jongetje van 14 die met een paar kussens net boven de kap uit kwam, zich achterin een 21. De eerste start niet echt geluk met het weer, maar na een 2e start een uur gevlogen. Ik was om! Mijn vader vond het ook erg leuk en heeft mij dan ook zeer goed geholpen met het verdere verloop. Na een zomerkamp gedaan te hebben, ben ik lid geworden van de Gelderse zweefvliegclub.
Eind augustus 2013 heb ik mijn GPL gehaald. De eerste overlandjes volgden en het volgende seizoen ben ik als ophaler van Ronald Termaat naar het WK in Leszno geweest. Hier heb ik voor het eerst kunnen proeven van de wedstrijdsfeer en na een keer oefenen bij de Gelderse wedstrijd was de Junioren wedstrijd in Venlo een feit. Op deze wedstrijd heb ik ontzettend veel geleerd en ben ik uiteindelijk als 3e geëindigd. In 2016 heb ik de Zomerwedstrijden met veel plezier gevlogen en mijn NK-kwalificatie behaald. Na deze wedstrijd ben ik voor de kernploeg van 2017 gevraagd. Ik verwacht hier erg veel van te kunnen leren en door gezamenlijk inzet te tonen en elkaar te motiveren, denk ik dat wij als huidig team een hoop potentie bezitten.