Thijs Bastiaanse


foto-1Mijn naam is Thijs Bastiaanse, geboren op 4 juli 1995 te Leiderdorp. Ik studeer Aviation Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam. De interesse voor vliegen en vliegtuigen kwam al met jonge leeftijd opdraven, onder andere dankzij een vliegende familie.
In juli 2009 was het dan eindelijk zover om een van mijn eerste lesvluchten te maken in een o zo luxe DG-505. Het bleek al snel dat het lessen prima verliep, waardoor ik na 37 start (3 maanden later) mijn eerste solo start mocht maken.
De drie opvolgende jaren, zorgde school en examens ervoor dat ik niet veel tijd overhield voor het zweefvliegen. Uiteindelijk heb ik dan toch in het najaar van 2012 alle 5 mijn doellandingen gedaan en daarna meteen mijn GPL examens voltooid.
In het voorjaar van 2013 heb ik op een van de eerste mooie dagen mijn prachtige eerste overland van 180km gemaakt, vanaf toen liep het wel lekker. 2014 ging mijn zweefvlieg geschiedenis mijn eigen boeken in. Ten eerste dankzij een prachtige 400km overland met Sjoerd van Empelen (beide in een LS-4), maar ten tweede door een overwinning op de Nationale Junioren Wedstrijden te Venlo.
2015 was weer een beetje een matig seizoen voor mij, veel tijd nodig voor school en niet genoeg tijd kunnen besteden aan het zweefvliegen. Uiteindelijk heb ik toch meegedaan aan de Zomerwedstrijden te Malden, waarbij ik fantastisch heb leren buitenlanden….
In het zweefvliegseizoen van 2016 heb ik weer meegedaan aan de zomerwedstrijden om mij te kwalificeren voor het NK. Uiteindelijk ben ik in de clubklasse op de 3de plaats geëindigd, onder Nick Hanenburg en Rick Boerma.
Ik kijk uit naar de vele leermoment die ik tegen ga komen in het zweefvliegen de komende jaren. En natuurlijk ook naar 2017!
Oja, voordat ik het vergeet, man, man, man, wat duurt die winter lang….foto-2