Rick Boerma


Rick BoermaAl op jonge leeftijd had ik de droom om verkeersvlieger te worden. Dit leidde ertoe dat ik in 2007, op veertien jarige leeftijd, ben gaan zweefvliegen bij de Vliegclub Hoogeveen. Twee jaar later behaalde ik mijn zweefvliegbewijs en een maand later vloog ik mijn eerste overland naar Teuge.

In de jaren daarna ben ik door het zweefvliegen toch een beetje van mening veranderd. Waar ik eerst nog duidelijk van plan was om door te gaan voor de opleiding tot verkeersvlieger verloor ik interesse in het vliegen van kaarsrechte lijnen. Het moeten werken om boven te blijven in een zweefvliegtuig, vond ik beduidend leuker dan het vliegen in een motor vliegtuig. Uiteindelijk heb ik besloten om te beginnen met de studie Lucht- en Ruimtevaart techniek aan de TU Delft. Een keuze waar ik nog steeds erg blij mee ben.

rbEen jaar later dan gepland, in 2013, deed ik met de Discus in de open klasse van de Nationale Junioren Wedstrijd in Venlo mee. Zowel de sfeer als het weer was ronduit fantastisch. Met zes wedstrijddagen, 1280 km waarvan twee keer een 300+ km vlucht en gemiddelde snelheden tot 100 km/h. Ik wist hier elke dag te winnen al was het soms maar met 2 of 3 punten (van de 1000/562).

In 2014 en 2015 deed ik mee aan de zomer wedstrijden mee in Malden. Hierbij werd ik 8e en 3e, bij de laatste heb ik daardoor een kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap en daardoor de junioren kernploeg behaald. In 2015 heb ik tevens de bevoegdheid voor technicus behaald, momenteel ben ik bezig met het behalen van het AML-B (motortechnicus).