Frank Hiemstra (Junioren Manager)


Hallo Vrienden! Mijn naam is Frank Hiemstra, de nieuwe Junioren Kernploeg manager sinds 2022/2023 en daarmee ook nieuw bestuurslid van de Stichting Zweefvlieg Evenementen NL!

Even kort voorstellen:
Ik ben 38 jaar en woon in Utrecht met vriendin Marie-Louise.
Werkzaam bij Heineken als IT-specialist. Op mijn 14e jaar ben ik begonnen met zweefvliegen, vanaf 1999. 20 jaar lid geweest bij de Friese AC en sinds 2020 lid bij de Gelderse Zweefvliegclub. Heb meerdere NK’s, EK’s en WK’s gevlogen, alles in de clubklasse. Afgelopen september 2022 kreeg ik de vraag van Alexander Venema om het stokje van hem en Annemiek Koers over te nemen. Geen moment over getwijfeld; gelijk JA tegen gezegd, leek me erg leuk om te doen.

Uit mijn eigen verleden weet ik hoe belangrijk het is om een stukje begeleiding te krijgen in de ontwikkeling tot wedstrijdvlieger. In ‘mijn tijd’ hebben veel mensen mij geholpen in het traject om van de NJW > aspirant junior > junioren kernploeg > kernploeg te komen en EK/WK’s te vliegen. Ik wil graag iets terug doen en mijn ervaring doorgeven aan de nieuwe generaties. Wat me voor altijd zal bijblijven was de deelname aan mijn eerste grote toernooi: het Junioren WK 2009 te Rayskala Finland; een onvergetelijke ervaring die je elke junior toewenst om hetzelfde mee te maken.

De afgelopen maanden hebben in mijn nieuwe rol in het teken gestaan van
➢ Junioren kernploeg 2023 samenstellen
➢ Nieuwe aspiranten benaderen en uitnodigen
➢ Winter/theorie programma organiseren
➢ Winter onderhoud Junioren LS4’s coördineren + stalling zoeken
➢ Contact onderhouden en afspraken maken binnen de SZN
➢ Voorbereidingen treffen voor komende wedstrijden, in 2023 staat het Junioren EK op het programma in Arnborg-Denemarken.