Jeroen Verkuijl


jeroenverkuijlIn 1991 begonnen met een cursus. Meteen verkocht. Ik was toen vijftien. Nu, bijna 20 jaar later, nog steeds mijn passie. Wedstrijdvliegen vind ik het leukst, het liefst in een nieuwe uitdagende omgeving. Je vliegt, je speelt een tactisch spel en er wordt het maximale van je aandacht gevraagd.

Ik voel mij bevoorrecht zoveel mooie zweefvliegervaringen meegemaakt te hebben. Het winnen van het voor-WK in Zweden (2005). Het WK zelf: wat een spektakel over een schitterend landschap. Het junioren WK, tot nu toe het enige wereld evenement in eigen land, vliegen in de Alpen, boven het typische landschap van Engeland en als laatste buitengewone ervaring het snelle weer in Uvalde, TX, USA. De spanning, uitzichten, gevechten met de natuur, frustraties, de opluchting, de blijdschap, zoveel onvergetelijke momenten!

Vanwege mijn werk moet ik het WK in Uvalde laten liggen. Gelukkig valt het WK in Argentinië in onze winter en kan ik mij nu daar helemaal op concentreren. Als belangrijkste voorbereiding staat het voor-WK in januari 2012 op het programma. Ik kijk erg uit om de strijd om de strijd aan te gaan in een compleet nieuwe omgeving!

Hoewel begonnen bij de AC Salland vlieg ik als sinds jaren bij de ZC Rotterdam, op dit moment vanaf Deelen op de Veluwe. Een recht toe recht aan club met een goed wedstrijd beleid.

Na een tijdje even alleen gewerkt te hebben, verheug ik mij weer in team verband de concurrentie aan te gaan!