Lars Berendes


18-7-2013 12-48-36Mijn naam is Lars Berendes, geboren op 14 december 1990 te Zwolle. Ik studeer integrale veiligheidskunde aan de Hogeschool Utrecht, wat tevens mijn woonplaats is. Naast het zweefvliegen, voetbal ik vrij fanatiek, waardoor het zweefvliegen altijd gedeeld moet worden met die andere leuke sport.
Het zweefvliegen is mij met de bekende paplepel ingegoten. Mijn hele leven ben ik al te vinden op het veld van de Aero Club Salland, de camping of aan de bar bij Bep en Fred. Op het moment dat ik 14 werd, kon ik dan ook eindelijk zelf gaan beginnen. Ik kwam dat jaar solo en op mijn 16e haalde ik mijn zweefvliegbewijs.
Na het behalen van mijn GPL ben ik meteen begonnen met overland vliegen. Na wat ervaring opgedaan te hebben, heb ik in 2010 meegedaan aan de Nationale Junioren wedstrijd. We hadden matig weer, met 1 hele mooie dag. Uiteindelijk ben ik na 3 wedstrijddagen op de 6e plaats geëindigd.

In 2011 heb ik de Sallandse tweedaagse voor het eerst gevlogen, met helaas maar 1 wedstrijddag mocht ik mijzelf wel winnaar noemen van de mixed-klasse.

In 2012 en 2013 heb ik meegedaan aan de zomerwedstrijden op Malden.
In 2012 viel zowel het weer als mijn prestaties tegen. Ik vloog in de openklasse en had moeite om met het matige en (voor mij) onsamenhangende weer om te gaan. Ik ben de wedstrijd uiteindelijk als 8e geëindigd. Het was een leerzame maar ook wel frustrerende wedstrijd.

18-7-2013 12-52-41In 2013 was het weer fantastisch en mijn prestaties, op één complete off-day na, prima. Door die off-day was een goede positionering in het klassement helaas verdwenen, waardoor ik uiteindelijk 5e ben geworden. De andere dagen heb ik wel vrij goed gevlogen en had ik bijna elke dag een podiumplaats.
Ik heb me wel weten te plaatsen voor het NK, waardoor ik uitgenodigd werd voor de Junioren Kernploeg. Mijn ervaring is nog vrij gering en hoop ik komende jaren uit te breiden. Ik heb op dit moment (eind 2013) 500 starts en 350 vlieguren.
Voor aankomend jaar (2014), wil ik 1 of 2 meerdaagse wedstrijden gaan vliegen. Welke dit gaan worden, is op moment van schrijven nog niet helemaal duidelijk. Helaas beschik ik niet over een privévliegtuig, waardoor het nog even afwachten is welke wedstrijden ik kan gaan vliegen. Ik ben de ACS overigens dankbaar dat ik tot nu toe elke keer een clubvliegtuig heb mogen gebruiken voor het vliegen van wedstrijden.