Christine Martens


christinemartensChristine werd op 29 augustus 1985 op deze wereld gezet, om precies te zijn in Venray. Op dit moment studeert/werkt ze op het Koninklijk Instituut voor de Marine, waarmee ze binnen nu en een aantal jaartjes Officier voor de Koninklijke Marine zal worden.

Hoewel niemand in haar familie vloog, was de interesse en bewondering voor het vliegen er van kleins af aan. In 2000 kwam ze via de broer van een goede vriendin in aanraking met zweefvliegen en besloot om op 15 jarige leeftijd in 2001 zelf te beginnen bij de Venlose Zweefvliegclub.In 2002 haalde ze haar ZVB en kort daarna kwam de volgende uitdaging om de hoek, overland vliegen.

Na ongeveer 15 overlands gemaakt te hebben was het in 2005 tijd voor de eerste wedstrijd, de defensie kampioenschappen te malden. Hier behaalde ze een derde plaats in de clubklasse. Later dat jaar deed ze ook mee aan de Nationale Junioren Wedstrijd te Venlo en behaalde de eerste plaats. Met de behaalde derde plaats tijdens de defensie kampioenschappen was ook een NK- kwalificatie binnengesleept en een plekje binnen de Junioren Kernploeg. In 2006 nam ze deel aan de Nationale Kampioenschappen en behaalde de negende plaats.

Ervaring d.d. 8 november 2006;
– 515 starts en landingen
– 280 uur
– 28 overlands