Ronald Deerenberg


IMG-20130806-WA0005Mijn naam is Ronald Deerenberg, geboren in Breda op 3 december 1990. Ik studeer momenteel aan de TU Delft en ben bezig met mijn master Control and Simulation bij de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek. Tot mijn zeventiende had ik nooit gehoord van zweefvliegen, maar dit veranderde tijdens mijn propedeuse uitreiking in 2008. We konden toen kiezen tussen drie gratis rondvluchten op een motorkist of een jaar lang gratis zweefvliegen. De keuze was snel gemaakt en zo ben ik terecht gekomen bij de Delftsche Studenten Aeroclub. Het heeft toen overigens nog een half jaar geduurd voordat ik eindelijk eens naar Terlet afreisde om mijn eerste vlucht te maken. Na dit onvergetelijke moment had ik het vliegvirus te pakken en sindsdien ben ik elk weekend te vinden op de thuisbasis van de DSA.

Hierna is het heel snel gegaan: in 2010 behaalde ik mijn brevet en een jaar later heb ik mijn eerste overlandvlucht gemaakt. Toen ik het minimum van 5 overlandvluchten had bereikt, heb ik in 2011 meteen meegedaan aan de Nationale Junioren Wedstrijd in Venlo. Na het behalen van een mooie vijfde plek  en een hoop ervaring rijker wist ik zeker dat wedstrijdvliegen het mooiste is wat er bestaat. In 2012 ben ik vervolgens aspirant junior van de kernploeg geworden en heb ik meegelopen met de bijzonder leerzame kernploegdagen. Tevens heb ik dat jaar meegedaan aan het pre-WK voor junioren in Leszno, Polen. Met een mooie achttiende plek op zak heb ik mij weten te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen en ben daarmee toegetreden tot de Junioren kernploeg.

Afgelopen seizoen (2013) begon met een derde plek op de Teugse Tweedaagse en een zevende plek als ‘rookie of the year’ tijdens mijn eerste NK in de combi klasse. Hierna ben ik opnieuw afgereisd naar Leszno voor het WK Junioren. Hier vloog ik samen met Jan-Willem en Peter in de standaardklasse. Een top wedstrijd met een fantastisch resultaat: Peter wereldkampioen!

Mijn plannen voor de nabije toekomst zijn natuurlijk zoveel mogelijk overland vliegen en meedoen aan wedstrijden. Tenslotte staat ook bergvliegen hoog op het verlanglijstje.