Sjoerd van Empelen


Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen, staande mensen, boom, buiten en natuurMijn naam is Sjoerd van Empelen, geboren in Haarlem op 31 mei 1994. Ik studeer op het moment Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft.

Zweefvliegen is van kleins af aan een onderdeel geweest van mijn leven. Met verschillende vakanties naar Saint Auban en Keiheuvel werd het zweefvliegvirus doorgegeven. Toch ben ik, voor een zweefvlieger, laat begonnen met vliegen. Pas in 2011 (Ik was toen al bijna 16) heb ik mijn DBO opleiding gedaan.

Daarna ging het wel hard. Na iets meer dan een jaar was het GPL binnen en na twee jaar was het tijd voor de eerste wedstrijd, de NJW. Wedstrijd na wedstrijd ging het de jaren daarna steeds beter, met verschillende zomerwedstrijden, een NK en een OMK. Mijn absolute hoogtepunt tot nu toe was natuurlijk het Junioren WK 2017 in Litouwen. Met een fantastisch team en een super gezellige sfeer ook nog het goud mee naar huis mogen nemen had ik nooit durven dromen. Nu ben ik al weer begonnen aan mijn zesentwintigste levensjaar en is mijn tijd bij de ploeg bijna tot een einde gekomen. 

Het aftellen naar mijn laatste JWGC is bijna afgelopen en de spanning neemt langzaam toe. Na de successen van twee jaar terug in Litouwen zijn de verwachtingen natuurlijk wat hoger, maar we gaan nog steeds met dezelfde positieve instelling op reis. Team Nederland gaat voor goud!