Jelmer Vis


Samen met mijn vader kwam ik al sinds kind af aan op zweefvliegvelden (ja, zo eentje) vaak was daar ook nog de rest van het gezin bij en werd het gelijk onze zomervakantie. 20160731_144255Toen was het zweefvliegen nog iets wat al die andere mensen deden en totaal onbekend bij mij wat het nou eigenlijk allemaal inhield. Af en toe op de startplaats kijken, en de hele dag door op de camping weer een suizend geluid horen van de vliegtuigen die omhoog gelierd werden.

Pas op mijn 13de durfde ik zelf ook een keertje mee in een zweefvliegtuig. Daarvoor had ik al wel meegevlogen in een motorzwever, maar zon lierstart is toch wel wat anders. Ik wist niet wat me overkwam, maar was wel verkocht en wou het zelf ook proberen. Met wat hulp van mijn vader heb ik me ingeschreven bij de Vliegclub Hoogeveen.

Daarna is het alleen maar erger geworden: ik vind vliegen echt leuk. Nou dag spaarcenten en gaan! In 2012 veel gevlogen. Op een mooie rustige zomeravond met nog een zuchtje thermiek werd ik alleen gelaten in het vliegtuig en mijn eerste solo vlucht was een feit. Spannend vond ik het niet, maar in de lucht was het toch wel heel rustig, zo mooi! Die avond kwamen er een aantal clubleden terug van de Sallandse tweedaagse, en de wedstrijdprikkels begonnen te komen. Datzelfde jaar heb ik voor het eerst ook een overland gemaakt. Nog wel met een instructeur, want ik was pas net solo.

Het jaar erop (2013) heb ik in de zomer mijn GPL gehaald. Dat examen vond ik wel spannend! Dat jaar daarna nog twee overland vluchten gemaakt en ook daar zag ik de schoonheid van in.

In de sneltrein door: Een privé vliegtuig waar ik van gebruik mocht maken en een ophaler die altijd wel paraat staat hebben mij heel veel geholpen dit jaar en de jaren erna. Hierdoor kon ik meteen veel overland vluchten maken en dus ook veel leren. Dit jaar hebben mijn vader en ik meegedaan aan de Sallandse tweedaagse 2014 en buiten mededingen met de NJW 2014. De Sallandse viel helaas in het water.

In de winter het vliegtuig mooi maken en in de zomer lekker vliegen, want de LS1f is weg en samen met een clublid is er in een Standaard Cirrus B geïnvesteerd. En mooi is die geworden! Lekker vliegen doet hij ook nog; in het begin van 2015 eerst met de Ventus (PH-1425) een 500 km en de volgende dag meteen in de Std. Cirrus een FAI 500 km. Om dit mooie jaar af te maken heb ik meegedaan aan de NJW 2015 en daar een prachtige eerste plek weten de bemachtigen. De interesse in wedstrijdvliegen was nog zeker niet gedaald en met een mailtje naar de Junioren Kernploeg mocht ik het komende jaar meelopen als aspirant junior.

En toen begon het: Het echte wedstrijd vliegen. In 2016 een stuk meer en grotere wedstrijden gevlogen, sommige met goed resultaat en andere met minder. Dit jaar zelfs de Duitse Junioren wedstrijd meer mogen vliegen. Echt veel wedstrijd ervaring opgedaan en mij gekwalificeerd voor het NK en zo een plek in de Junioren Kernploeg van 2017 weten te bemachtigen. Daarnaast ook veel OLC kilometers kunnen en mogen vliegen, waaronder een prachtige 787 km vlucht samen met Rick Boerma op de Std. Cirrus.

Ik heb er weer zin in om na de lange winter er weer volop tegen te gaan! De plannen zijn al weer in de maak en de winter is weer vol gepland. Volgend jaar weer verder en harder!

 

13658926_736914903117044_4872754859510046801_n