Alfred-Paul Alfers


alfredpaulalfersIk ben geboren op 11 juli 1981 in Amsterdam. Mijn zweefvliegervaring beslaat op dit moment ongeveer 1100 starts en 1050 uur.

Ik ben begonnen met zweefvliegen in 1995, bij de Gelderse Zweefvliegclub (GeZC). In de zomer van 1996 ben ik solo gekomen, waarna ik aan het einde van dat jaar ben overgestapt naar de Amsterdamsche Club Voor Zweefvliegen (ACvZ). Hier vlieg ik nog steeds met veel plezier! In 1999 heb ik mijn zweefvliegbewijs behaald, waarna mijn passie voor het zweefvliegen echt is begonnen en inmiddels is doorgeslagen in een verslaving.

Na de eerste overlands te hebben gemaakt in 2001, heb ik in 2003 meegedaan aan de Junioren Wedstrijd in Venlo, waar ik op de eerste plek ben geëindigd. Twee jaar later in 2005, heb ik na de kwalificatie op de Zomerwedstrijden in 2004, deelgenomen aan de NK zweefvliegen in Issoudun. Daar ben ik geëindigd op de 3e plaats in de 18-meter klasse. Vorig jaar heb ik deelgenomen aan twee Duitse wedstrijden, respectievelijk de Hockenheim wedstrijd en de Heidepokal, wat mooie ervaringen zijn geweest.

Mijn mooiste zweefvliegervaring ooit, is het vliegen van een 600km FAI vlucht in de Duo Discus vanaf Terlet, samen met mijn vriendin Sarah. Zij is momenteel bezig met een opleiding tot verkeersvlieger in Engeland. Een andere onvergetelijke ervaring (1 van de vele) is het vliegen geweest met Ingo Renner in Australië.

Dit jaar zal ik voor het eerst deelnemen aan de Europese kampioenschappen in de clubklasse te Litouwen. Dit zal mijn eerste, grote, internationale wedstrijd worden. Mijn doelen zijn ontzettend genieten, veel leren en vooral snel vliegen. Mijn goede vriend Martijn Alders zal meegaan naar Litouwen en samen met de andere Nederlandse vliegers en de crew vormen we een geweldig team!

In mijn professionele leven, heb ik mijn Master in Scheikunde afgerond en ben ik mijn eerste baan begonnen bij Accenture.