Waarom sponsoren?


Zweefvliegen & sponsoren
Omdat het zweefvliegen nog in zijn commerciële kinderschoenen staat zijn wij aangewezen op sponsoring. Wijzelf, maar ook het zweefvliegen, geven daar ook wat voor terug. Het zweefvliegen was en is de voorloper van de commerciële luchtvaart. Nederland is dankzij professor Loek Boermans, van de universiteit in Delft, toonaangevend in de aerodynamische kennis, die niet alleen toepassingen vindt in de vliegerij, maar in alles waar de lage snelheidsstromingsleer van toepassing is: windmolens, topsport schaatsen, formule 1, etcetera. Verder is menig commercieel piloot begonnen met het zweefvliegen.

 

Voor u als sponsor kunnen wij ook wat terug doen:
  • Reclame op de transportmiddelen. Een zweefvliegaanhanger is een echte eyecatcher op de weg!
  • Reclame op onze websites en onze tijdschriften. Tijdens succes zal zoveel mogelijk geprobeerd worden uw naam te noemen bij de publieke media.
  • Verslag en de mogelijkheid de wedstrijd te volgen voor u en uw medewerkers.
  • Eventuele mogelijkheid tot het zelf beleven van deze “extreme” sport door mee te vliegen in een zweefvliegtuig voor u en uw medewerkers.
Zweefvliegen als commercieel talent
vpos_kleinHoewel zweefvliegen een olympische sport is geweest en het recent weer op de short-list heeft gestaan, heeft zweefvliegen tot op heden het grote publiek niet kunnen bereiken. Dankzij moderne technieken gaat hier verandering in komen. GPS-tracking systemen (Live Track 24 / WeGlide / Glidernet / Glidertracker.de) en visualisatie technieken (WeGlide / Silent Wings) hebben het mogelijk gemaakt de sport aan het grote publiek te kunnen tonen. Waar vroeger, zoals bij een zeilrace, alleen de start en de finish te zien waren kan nu iedereen, door middel van computeranimaties, de gehele race volgen.
 
Een opkomend trend is de Grand Prix race. Kortere vluchten, live tv-beelden en verplichte keerpunten die op lage hoogte gerond moeten worden, maken de sport aantrekkelijk voor het publiek. Regatta start en een eenvoudige puntentelling zorgen voor verdere duidelijkheid voor de niet vliegende toeschouwer: Wie het eerste over de finish heen gaat heeft gewonnen en krijgt, net zoals bij de Formule 1, 10 punten.
Daarnaast is het zweefvliegen modern door zijn milieuvriendelijke karakter met gelijke kansen voor man en vrouw. Een echt commercieel talent dus…

Contactpersoon: Frank Hiemstra

Als u sponsoring overweegt wordt dan in ieder geval alvast Vriend van Tulip.