Maurits Hebels


Hallo! Mijn naam is Maurits Hebels en ik ben geboren op 27 januari 1998 in Amersfoort. Van kleins af aan vlieg ik al met mijn vader mee in eenmotorige kistjes zoals Pipers, Cessna’s… Toen ik 12 jaar was kwamen we een paar Nederlandse zweefvliegers tegen op een klein veldje in Duitsland en die vertelden mij dat je vanaf je 14e al mocht gaan zweefvliegen. Dat heb ik goed onthouden en toen ik bijna 14 was heb ik een proefvlucht gemaakt bij de Gooise Zweefvliegclub op Hilversum en ben ik meteen lid geworden. Vrijwel ieder weekend was ik op het vliegveld te vinden en in maart 2014 heb ik mijn GPL gehaald. Na een overlandvlucht met een instructeur wist ik dat ik dat vaker wilde doen. Niet veel later ging ik voor het eerst solo in de junior op pad. 

In 2016, na mijn eindexamens, heb ik een tussenjaar genomen en de kans gepakt om in seizoen 2017 veel te vliegen. De eerste grotere vluchten werden gemaakt, de eerste wedstrijden werden gevlogen en de eerste vluchten in de Alpen werden gemaakt. Een ontzettend mooi seizoen waarin ik veel stappen heb gemaakt.

In juli 2018 ben ik begonnen met de opleiding tot verkeersvlieger bij EPST. Gedurende de opleiding heb ik af en toe wel wat overlandvluchten kunnen maken maar helaas lukte het niet om wedstrijden te vliegen. 

Nadat ik de opleiding heb afgerond in januari 2021 heb ik een baan gevonden als FI bij een vliegschool in Locarno, Zwitserland en daarom woon ik sinds 2021 in Zwitserland. In het begin van het seizoen mocht ik de Ag voor 6 weken op Locarno neerzetten, waardoor ik op mijn vrije dagen kon gaan zweefvliegen. Gedurende 2021 heb ik vooral overlandvluchten gemaakt in de Alpen vanaf Locarno en Puimoisson. 

Voor 2022 ga ik vliegen vanaf Calcinate del Pesce (Varese) in noord Italië, omdat Locarno helaas erg gelimiteerd is voor het zweefvliegen. Verder staat het NK op Terlet in de planning en het Junioren WK in Tsjechië, waar ik een LS8 voor heb gevonden. Ik kijk ontzettend uit naar het nieuwe seizoen!