Maurits Hebels


Hallo! Mijn naam is Maurits Hebels en ik ben geboren op 27 januari 1998 in Amersfoort. Van kleins af aan vlieg ik al met mijn vader mee in eenmotorige kistjes zoals Pipers, Cessna’s… Toen ik 12 jaar was kwamen we een paar Nederlandse zweefvliegers tegen op een klein veldje in Duitsland en die vertelden mij dat je vanaf je 14e al mocht gaan zweefvliegen. Dat heb ik goed onthouden en toen ik bijna 14 was heb ik een proefvlucht gemaakt bij de Gooise Zweefvliegclub op Hilversum en ben ik meteen lid geworden. Vrijwel ieder weekend was ik op het vliegveld te vinden en in maart 2014 heb ik mijn GPL gehaald. Na een overlandvlucht met een instructeur wist ik dat ik dat vaker wilde doen. Niet veel later ging ik voor het eerst solo in de junior op pad. Ondertussen kan ik wel zeggen dat ik er redelijk verslaafd aan ben.

In 2016, na mijn eindexamens, heb ik een tussenjaar genomen en de kans gepakt om in seizoen 2017 veel te vliegen. De eerste grotere vluchten werden gemaakt, de eerste wedstrijden werden gevlogen en de eerste vluchten in de Alpen werden gemaakt. Een ontzettend mooi seizoen waarin ik veel stappen heb gemaakt.

In september 2017 was ik begonnen aan een opleiding, om na 4 maanden weer te stoppen (ja ik was er zo één…), en vervolgens heb ik mezelf weer een paar maanden zweefvliegen opgelegd.

In juli 2018 ben ik begonnen met de opleiding tot verkeersvlieger bij EPST. Daardoor ben ik momenteel inactief lid van de junioren kernploeg. Ondertussen is mijn (Nederlandse) seizoen 2019 alweer afgelopen, omdat ik op het punt sta om met de praktijk fase van de opleiding te beginnen, waar ik ontzettend veel zin in heb!

Ik hoop natuurlijk dat de toekomst veel mooie vluchten en wedstrijden brengt en wens de rest van het team veel succes in Hongarije komende zomer!