Nick Hanenburg


Logo Driesen 30F1E8891

In 2007 ben ik op 14-jarige leeftijd begonnen met zweefvliegen bij zweefvliegclub Deelen. Via een introductie vlucht kwam ik in aanraking met het zweefvliegen. In mijn periode als solist kon ik mee doen met de clubwedstrijd “Seabreeze”. In een ASK-21 vloog ik samen met een instructeur mijn eerste overland. Er ging een wereld voor mij open! Dit was wat ik later wilde! Na iets meer dan twee jaar na het begin van mijn vliegcarrière haalde ik mijn brevet.
Na mijn eerste overlands op de ASK-23 mocht ik dan eindelijk met de LS4 overland. Tijdens de SION dagen vloog ik mijn eerste overlands op de LS4. En jawel hoor, een gedeclareerde 300km. Een ontzettende leerzame week en ik kan iedere beginnende overlandvlieger deze week aanraden! Vervolgens was daar de Nationale Junioren Wedstrijd in Venlo. Van het wedstrijdvliegen snapte ik nog niet zoveel, maar het was een ontzettend leuke en leerzame wedstrijd. Het smaakte naar meer. In de winter deed ik mee met het TABOE winterprogramma. Opeens werd er een hoop duidelijk over wat het wedstrijdvliegen inhield!
In 2011 vloog ik de Open Militaire Kampioenschappen en Zomerwedstrijden. De eerste dag bij de OMK ging ontzettend goed en ik won de dag. Aan het einde van week werd ik door Frouwke uitgenodigd om bij de Junioren Kernploeg te komen. Bij de zomerwedstrijden behaalde ik mijn kwalificatie voor de Nederlandse Kampioenschappen. Na een week met veel regen waren er toch drie dagen iets meer dan 100 km gevlogen, dus het was een officiële wedstrijd. Op naar het NK.
Vanaf 2012 vlieg ik met een LS1-f, de Kilo Charlie. Mijn eerste overlandvluchten maakte ik bij de TeutoRace in Duitsland. Vervolgens het NK en het OMK. Allebei mooie wedstrijden waarvan ik de OMK won. De grootste wedstrijd van dat jaar was het voor-WK Junioren in Polen. Een grote wedstrijd ter voorbereiding op de Junioren Wereld Kampioenschappen van 2013. Een prachtige wedstrijd met als afsluiter de terugvlucht van Leszno (PL) naar Nederland. Dit avontuur eindigde met een landing op de Nederlandse grens op het vliegveld Stadtlohn (DE).
In 2013 vloog ik onder andere een wedstrijd in Duitsland en wederom de Nederlandse Kampioenschappen. Het NK beloofde een mooie wedstrijd te worden. Een sterke clubklasse met verschillende Europees- en wereldkampioenen. Beide wedstrijden werden helaas nogal beïnvloed door het slechte weer. De OMK van 2014 werden afgelast vanwege een ongeval.
De Junioren Wereld Kampioenschappen waren natuurlijk het hoogtepunt van het jaar. Hier had ik al zo lang naar uitgekeken en hard voor gewerkt. Met een goed team met veel potentie zijn we naar Polen gegaan. Een fantastische belevenis met bijna 50 toestellen in één klasse. Een ontzettend gave wedstrijd en een mooie belevenis. Uiteindelijk kijk ik terug op een paar mooie weken, maar wel met het gevoel dat we daar hadden kunnen winnen als een team. Het gaat bij zo’n WK echt om de details als je wilt winnen en alles moet tot in de perfectie zijn uitgevoerd. Het hoge niveau laat zien dat er nog steeds punten te verbeteren zijn in mijn vliegen. Het is van belang om te evalueren en ons te verbeteren, zodat we in Australië weer Junioren Wereldkampioen worden! In 2014 heb ik de zomerwedstrijden (3e) en Duitse Junioren Kampioenschappen (5de) gevlogen. Vooral de Duitse Junioren was een uitdagende wedstrijd met een hoog niveau vliegers. Grappig om te vermelden dat de eerste acht plaatsen van de wedstrijd het Duitse Junioren Team vormen. Helaas voor ons, het is alleen voor Duitsers! In ieder geval leuk om je te kunnen meten.

In 2015 was het hoogte punt toch echt de reis naar Australië waar het Junioren WK gehouden werd. Wat was dat gaaf zeg. Fantastische weer en vele mooie vluchten mogen maken. Uiteindelijk afgesloten met een 7de plaats. Een podium plek was haalbaar, maar het zat er helaas net niet in. Na een fanatisch avontuur in Australië staan nu de Wereld Kampioenschappen in Litouwen op de planning. Het hoogst haalbare, en ik ben erbij!

Zweefvliegen is voor mij avontuur en uitdaging. Sneller en verder is het doel. Uitdaging genoeg!

De afgelopen jaren wordt ik bijgestaan door trouwe sponsor Driessen & Rappange, die het voor mij mogelijk maken om met een eigen kist te vliegen! Zonder hen was het niet mogelijk om te staan waar ik nu sta vandaag!

www.driessenrappange.nl