Rik van den Brink


rikvandenbrinkOp mijn dertiende kreeg ik de kans mee te gaan met een clubkamp naar Duitsland van de Vliegclub Teuge. Na een volle week daar wist ik dat dit was wat ik wilde blijven doen; zweefvliegen! Geholpen door de nog vele vrije weekenden tijdens mijn middelbare school tijd had ik drie jaar later mijn GPL op zak.

Na een aantal overlandvluchten te hebben gemaakt, heb ik de jaren daarna deelgenomen aan een aantal (met name tweedaagse) wedstrijden. Na veel gecancelde dagen vanwege het slechte weer, zat het uiteindelijk in 2009 iets meer mee, wat resulteerde in een eerste en een tweede plaats.

Om me te kwalificeren voor het NK heb ik in 2010 deelgenomen aan de OMK en de Zomerwedstrijden. Op de OMK vlogen we, ook al vanwege het weer, helaas maar een wedstrijddag. Tijdens de Zomerwedstrijden vlogen we gelukkig vijf van de zeven dagen. Ik werd uiteindelijk eerste in de clubklasse en had me daarmee gekwalificeerd voor het NK 2011!

Mijn score op de Zomerwedstrijden resulteerde daarnaast in een plaats in de junioren kernploeg. Hierdoor mag ik dit jaar ook deelnemen aan het WK junioren in Musbach! Hier zal ik samen met Tim en Steven in de clubklasse vliegen. Ik heb er zin in!