Tulip bulletin mei 2017 deel 2

 

Dit jaar is er een van uitdagingen en mogelijkheden.

De eerste uitdaging van was het vliegklaar krijgen van de Au. Door het niet beschikbaar zijn van de vaste spuiter bij het Service Centrum Terlet was er wat achterstand opgelopen in het onderhoud van de Au. Met man en macht is er gewerkt om de Au weer voor onze junioren beschikbaar te krijgen. Iedereen van het SCT en de Gelderse die daaraan meegewerkt heeft hartelijk bedankt.

Naast de door het SCT gespoten rolroeren en stabilo is de echte blikvanger het prachtige nieuwe interieur van de Au: gemaakt en gesponsord door Leon Mol van  www.molgeurts.nl

Ontzettend bedankt Leon!

 

De Cirrussen zijn komend seizoen maximaal vol geboekt met naast NK vele andere wedstrijden. Tussentijds trainen op de Cirrus en voor Nick en Thys toewerken  naar het hoogtepunt van dit seizoen.   De WK junioren  van 30 juli tot en met 12 augustus in Litouwen.

Overigens gaat er een volwaardig team van 6 junioren naar deze WK. 3 in de Clubklasse en 3 in de Standaardklasse.  De verschillende prestaties van de juniorenploeg kun je volgen op www.Dutchjuniors.nl en Facebook. Daarnaast komt er regelmatig een Tulip bulletin uit.

Op het ogenblik als ik dit schrijf zit de eerste grote wedstrijd er alweer op. Junioren Jelmer Vis en Rick Boerma namen deel in de Clubklasse van de grote wedstrijd in Klix. Helaas heeft het weer niet zo meegewerkt, slechts één wedstrijddag. Volgende grote wedstrijd zijn de Nederlandse Kampioenschappen op Terlet van 24 mei tot en met 2 juni. Thys Bastiaanse vliegt dan op de Au en Sjors van Loon op de Ag.

Het bestuur heeft komend seizoen ook nog het één en ander te overdenken.

Eind van dit jaar verlopen de leencontracten met de 9 mega-vrienden die allemaal  3000 euro per persoon kosteloos voor 5 jaar aan de stichting geleend hebben. Met dit geld plus nog een keer 2×3000 euro van twee andere mega-vrienden  hebben we 4 jaar geleden de Au en Ag met alles er omheen gekocht.

Mijn doel als voorzitter was toen om na 5 jaar alle schulden af te kunnen lossen zodat we twee Cirrussen schuldenvrij in bezit zouden hebben. Op het ogenblik komen we nog een halve Cirrus tekort, maar het is ook nog geen eind 2017.

Komend  half jaar zal er binnen het bestuur gesproken gaan worden over verlenging van het Cirrussen project. Zolang er geen uitsluitsel is over de richting van de clubklasse  zou mijn voorkeur zijn om  geen Cirrus te verkopen maar voorlopig zo door te gaan met dit succesvolle project. Er zullen dan wel weer sponsor afspraken en waarschijnlijk ook leencontracten voor langere tijd afgesproken  gaan  worden. In mijn ogen moet een bestuurslid wat deze afspraken maakt de gehele loopperiode van de afspraak in het bestuur zitting hebben. Voor onze penningmeester Ger Kwant en voor mij als voorzitter een reden en mooi moment om na 16 respectievelijk 11 jaar uit het bestuur van de stichting te stappen.

Wat de overdracht wel makkelijk maakt is dat we twee ex junioren kernploegvliegers bereid gevonden hebben  om onze taken over te nemen.

Rens van Broekhuijsen en Jeppe de Boer zullen per 1 januari 2018 de nieuwe voorzitter respectievelijk penningmeester van de Stichting Zweefvliegevenementen Nederland worden .Het bestuur bestaat dan  naast deze twee uit Alexander Venema ,Bart Berendsen en Victor Telkamp. 4 ex. Junioren, en  een vader van een ex junior.  Ik heb alle vertrouwen in dit team.

Maar het is nog niet zover. Eerst hebben we nog een heel wedstrijdseizoen voor ons.

Met het (nieuwe) bestuur ga ik de komende tijd om de tafel zitten om te overleggen hoe we een beter fundament voor de toekomst onder de Stichting kunnen leggen. Dan praat ik niet over welke en hoeveel vliegtuigen. Cirrus(en) of LS4(en) ze kosten allemaal geld. Twee vliegtuigen voor een junioren kernploeg beschikbaar hebben is in de wereld uniek ! Maar hoe kunnen we die beschikbaarheid voor de toekomst wat zekerder stellen?

Onafhankelijk van elkaar zaten Rens en ik in een zelfde richting te denken. Een soort junioren happening ergens in dit najaar op Terlet. Een middag en een avond gezelligheid ideeën uitwisselen , biertje drinken en …. natuurlijk dat fundament verstevigen, geld inzamelen bedoel ik.

Als je ideeën hebt?  Stuur mij maar een mail. Nico.Koster.DJ@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Nico Koster

Voorzitter stichting Zweefvliegevenementen Nederland