Ard Tielenburg


ardtielenburgMijn naam is Ard Tielenburg. Ik ben op 14 jarige leeftijd begonnen met zweefvliegen bij de Twentsche zweefvliegclub. Na mijn GPL te hebben gehaald begon, ik met overlandvliegen.

Mijn eerste ervaring met het wedstrijdvliegen beleefde ik op de Nationale Junioren Wedstrijd in 2007. Ik vond dit zo leuk dat ik het jaar erop naar Stendal ben geweest samen met René de Dreu als zijn ophaler bij de NK. Toen wist ik dat ik zo snel mogelijk een wedstrijd wou vliegen. Een jaar later naar de junioren WK in Finland geweest samen met René. Na hier te zijn geweest en een echte toptijd te hebben beleefd had ik nog maar één doel. Zo snel mogelijk kwalificeren voor een WK. Afgelopen jaar heb ik de Nationale Kampioenschappen buiten mededingen gevlogen. Na hier veel te hebben geleerd kwam het resultaat 2 weken later op de Open Militaire Kampioenschappen. Ik ging met de 1e prijs naar huis. Afgelopen zomer nog een prachtig WK te Slowakije beleefd en nu is het de beurt aan mijzelf.

Grote plannen voor 2011 liggen er wel degelijk. Echter ga ik per 7 februari van mijn hobby mijn beroep maken en begin ik aan de Koninklijke Militaire Academie voor de opleiding tot jachtvlieger. Dit gooit het een en ander in de war, maar als het goed is kan de WK junioren gewoon worden gevlogen. Het doel is hier om vooral heel veel te leren en natuurlijk een zo goed mogelijk resultaat. Misschien dat er ook nog wel een Open Militaire Kampioenschap inzit, dit ligt aan de studie.

In 2011 deelgenomen aan het JWGC 2011 en werd 31e in standaard klasse.
Ik werk voor de Nederlandse Luchtmacht, zojuist mijn Pilatus PC-7 training. En ik zal in oktober vertrekken naar de Verenigde Staten om mijn studie voort te zetten en word een Apache piloot.