Afsluiting WK Junioren

Na elf slopende wedstrijddagen keren onze Junioren weer tevreden huiswaarts van de Junior World Gliding Championships 2009

 

Tijdens de Junior World Gliding Championships heeft Martin van Ommen een spannend live verslag bijgehouden van de wedstrijd. Zeker Martin´s verslag van de één na laatste vliegdag was dusdanig spannend dat menig F5 knopje het bij de thuisblijvers heeft begeven. Martin heeft zichzelf absoluut overtroffen met de verslaggeving tijdens de Wereld Kampioenschappen Junioren.

 

Baer Selen steunde onze Junioren als vliegtechnisch coach, hij nam dagelijks de tijd om onze Junioren een uitgebreide meteo en vliegbriefing te geven. Een onmisbaar support voorafgaand aan de wedstrijdvlucht.

 

Een eervolle vermelding voor de ophalers mag ook zeker niet ontbreken. Waar ben je als prestatievlieger zonder een trouwe ophaler die je helpt met je kist monteren, wassen en je ook weer komt ophalen als je buiten staat?

 

Tim Kuijpers, René de Dreu en Patrick van Breemen-Schneider wisten een dagoverwinning op hun naam te zetten.

 

De einduitslagen liegen er ook niet om, onze Junioren hebben hard en goed gevlogen. Ze hebben een bijzonder knap staaltje vliegwerk laten zien, zeker als je naar de concurrentie kijkt was dit absoluut niet altijd even gemakkelijk. Maar ondanks dat hebben onze Junioren prachtige prestaties neergezet die het vermelden absoluut waard zijn.

 

Gefeliciteerd met jullie prestaties!

 

De totaaluitslag van de Junior World Gliding Championships 2009

 

  Uitslag Clubklasse 46 deelnemers
  1. Volker Sailer (Duitsland)
2. Vytautas Rasimavicius (Litouwen)
3. Alexander Spaeth (Duitsland)
7. René de Dreu
13. Tim Kuijpers
14. Frank Hiemstra

 

  Uitslag Standaard klasse 36 deelnemers
1. Felipe Levin Duitsland
2. Michal Lewczuk Polen
3. Daniel Seitzinger Duitsland
6. Peter Millenaar
24. Andy van Helden
32. Patrick van Breemen-Schneider

Klik voor de wedstrijdverhalen, foto’s en uitslagen op de link http://www.junioren.wkzweefvliegen.nl/2009/news.php

TeamWKJ2009 Junioren2009
Natasja van der Neut
Public Relations Gliding Team
The Netherlands


Over Martin van Ommen

Al vanaf de luiers actief op onze zweefvliegclub Aero Club Salland. Na alle trajecten te hebben doorgelopen kom je ook in aanraking met het wedstrijdvliegen. Eerst als ophaler, daarna zelf als deelnemer. In 2006 heb ik voor het eerst bijgedragen in de organisatie van het NK op Terlet, waar ik vooral het startbedrijf coördineerde. Dit heb ik ook nog met veel plezier gedaan in 2007 en 2008 in Stendal. In november werd ik gepolst door het Junioren team wat ik er van vond om als teamcaptain mee te gaan naar het WK in Finland. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Dit past precies bij me en na (heel kort) overleg met het thuisfront heb ik hier mee ingestemd. Ik zal dan ook mijn uiterste best doen alle voorwaarden te creëren voor de onze deelnemers en natuurlijk ook voor de rest van het team, zodat er optimaal gepresteerd kan worden.