Einde WK junioren

Hallo allen,

Dat was het dan weer. Zo zit je in de trainingsdagen en zo heb je het eindfeest gehad. Dat de tijd zo snel is gegaan, zal wel betekenen dat het leuk, erg leuk was. Gisteren hebben we samen in onze teamtent het avontuur hier afgesloten. Er zijn mooie woorden gesproken, wat gedronken, hier en daar een traan/emotie en met als afsluiting een geweldig eindfeest. Ferdi noemde onze tijd hier “bijzonder” en dat klopt ook, want vanaf dag 1 waren we ook een zeer hecht team. Iedereen hielp elkaar en de sfeer zat er dan gelijk ook goed in. Dit alles heeft geresulteerd in mooie resultaten. Daarnaast is er ook ontzettend veel (nieuwe) ervaring opgedaan en vooral niet te vergeten het schrikbarende aantal kilometers en vlieguren dat hier gevlogen is door onze Junioren.

Het was een ervaring om nooit te vergeten en we hebben hier een prachtige tijd gehad. Mooi is ook hoe heel zweefvliegend Nederland meeleeft. Leuke shouts, telefoontjes, SMSjes en E-mails!! Dat werd hier heel erg gewaardeerd. Nogmaals bedankt voor alle steun en support en graag tot gauw ergens in Nederland of elders.

Namens het hele Nederlandse team,
Martin van Ommen


De totaaluitslagen van de Junior World Gliding Championships 2009:

Clubklasse (46 deelnemers)
1. Volker Sailer Duitsland
2. Vytautas Rasimavicius Litouwen
3. Alexander Spaeth Duitsland
7. René de Dreu
13. Tim Kuijpers
14. Frank Hiemstra

Standaard klasse (36 deelnemers)
1. Felipe Levin Duitsland
2. Michal Lewczuk Polen
3. Daniel Seitzinger Duitsland
6. Peter Millenaar
24. Andy van Helden
32. Patrick van Breemen-Schneider


Over Martin van Ommen

Al vanaf de luiers actief op onze zweefvliegclub Aero Club Salland. Na alle trajecten te hebben doorgelopen kom je ook in aanraking met het wedstrijdvliegen. Eerst als ophaler, daarna zelf als deelnemer. In 2006 heb ik voor het eerst bijgedragen in de organisatie van het NK op Terlet, waar ik vooral het startbedrijf coördineerde. Dit heb ik ook nog met veel plezier gedaan in 2007 en 2008 in Stendal. In november werd ik gepolst door het Junioren team wat ik er van vond om als teamcaptain mee te gaan naar het WK in Finland. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Dit past precies bij me en na (heel kort) overleg met het thuisfront heb ik hier mee ingestemd. Ik zal dan ook mijn uiterste best doen alle voorwaarden te creëren voor de onze deelnemers en natuurlijk ook voor de rest van het team, zodat er optimaal gepresteerd kan worden.