Nieuwsticker Wedstrijddag 5

10.15 uur
De kist staat in de grid en we zitten klaar voor de briefing. Opdracht weer een AAT, T-min 3 uur, minimale afstand 190 km en maximale afstand 360 km. Eerste start 13.00 uur.

13.42 uur
Vanaf Heineken-grond: de lijn is geopend om 13.37 uur. En.. er staan cumuls!!! Héél veel, héél hoog en héél mooi! (Bibi en ik kijken maar niet meer naar boven vandaag…). De stemming zit er bij de vliegers goed in ieder geval.

14.00 uur
Bart is gestart om 13:51 uur

17.30 uur
Bart is gefinished na een vliegtijd van 3:14 uur en vliegafstand 243.9km. Er zijn ook enkele buitenlandingen. Voor de daguitslag klik HIER .

bart0408

Zie op de OLC de logger files van Bart.

Tip: Bekijk de vluchten van Bart ook eens met de Google-Earth (KML) files die op de OLC website aangeboden worden. Hiervoor dien je eerst het Google-Earth (gratis) programma op je PC te installeren. “Herbeleef” zijn vluchten langs de berghellingen !!


Over Maaijke Kuijpers

Geboren en opgegroeid in een (zweef)vliegende familie was het niet verrassend dat Maaike eind 2000 zelf begon met zweefvliegen. Bij de NijAC ging ze al snel solo op de ask-23, maar daarna zou het een tijdje duren voordat ze haar ZVB zou halen en overland ging vliegen. Door reizen, studeren, bestuursfuncties, studentenleven, en het ophalen tijdens en organiseren van zweefvliegwedstrijden werd er af en toe wat minder gevlogen… Naast het vele ophalen heeft ze een aantal jaren de organisatie versterkt van de twee gezelligste wedstrijden in Nederland (de Zomerwedstrijden/NK-kwalificatie en de Vergulde Venturi, uiteraard) door o.a. het secretariaat en de scoring te verzorgen.