Winterwerkzaamheden Au/Ag

Het is alweer zo’n beetje halverwege het winterseizoen. Een jaar geleden vlogen we nog met heerlijke zomerse temperaturen down-under bij het junioren WK in Narromine. Prachtige herinneringen en eigenlijk te bizar voor woorden dat het alweer een jaar geleden is. Dit jaar zijn we al hard aan het klussen om de beide kisten weer in picobello staat te krijgen voor het seizoen 2017 waarin weer een Junioren Wereldkampioenschappen wordt georganiseerd. Dit maal in Pociunai, Litouwen, dus het is uiterste belangrijk dat de kisten weer in top toestand komen.

whatsapp-image-2016-12-04-at-10-18-42

Tot nu toe hebben we twee klussendagen achter de rug en hebben we al grote stappen kunnen zetten. Tijdens de eerste dag in Hellouw bij Nico Koster, die iedere jaar zijn schuur ter beschikking stelt om ’s winter te kunnen klussen, hebben we de Ag vrijwel klaar weten te krijgen voor de jaarlijkse inspectie. De kist is weer goed schoon gemaakt, mankementen verholpen en is er genoteerd waar de technicus even naar moet kijken bij de inspectie. Tijdens de lunch kon het klassieke broodje kroket natuurlijk niet ontbreken!

 

15203231_839902266112458_8764727722863198426_n

Bij de tweede klusdag waren we te gast bij de Nijmeegse Aeroclub. Vrijwel iedereen was aanwezig! Met 8 man sterk én Annemiek hebben we ons volledige gefocust op de Au. Vele handen maken licht werk! Aan de Au zal dit jaar veel moeten gebeuren. Zo zullen bijvoorbeeld de roeren en stabilo overhauld moeten worden aangezien de lak van deze onderdelen veel scheuren bevat. Verder zal ook de cockpit een opfrisbeurt krijgen door de ruim veertig jaar oude bekleding te vervangen.

In de mooie hangaar van de NijAC konden we onder leiding van Ger Kwant beginnen aan het schuren van het stabilo en richtingsroeren. In een dag werk hebben we onwijs veel werk kunnen verrichten. Zo hebben Robin en Sjors onder andere de vleugels gepolijst en gewaxt; heeft Rick een reparatie gedaan aan het stabilo; Jelmer onder andere druk bezig geweest met de wielkast en romp weer op orde brengen; Annemiek, Thys, Robin, Mathijs begonnen aan het schuren van de rolroeren; Sjoerd en ik de luidspreker van de radio vervangen en de bedrading opnieuw aangelegd. Én ga zo maar door. Het was al met al een erg gezellige dag en we hebben grote stappen gezet.

NijAC bedankt voor de gastvrijheid en het gebruik maken van de mooie werkplaats zodat we deze werkzaamheden konden uitvoeren! Frouwke bedankt voor het lekkere avondeten en Floor voor de warme chocomelk! Het was een geslaagde dag!! 🙂

Nick

img_29441 img_29371 img_29301

 

img_29411 img_29401 img_29431

 

img_29291 img_29221 img_29361

Over Nick Hanenburg

In 2007 op 14 jarige leeftijd begonnen met zweefvliegen bij Zweefvliegclub Deelen. Al gauw werd duidelijk dat overlandvliegen mijn ding was. In het jaar van mijn kwalificatie voor de Nederlandse Kampioenshappen werd ik uitgenodigd voor de Junioren Kernploeg. Het hoogtepunt van mijn vliegcarrière tot nu toe is toch echt de Junioren Wereld Kampioenschappen in Australië in 2015! Zweefvliegen is voor mij puur avontuur en uitdaging!