Tulip bulletin – Februari 2016

Al vele jaren bestaat het Tulip bulletin, dit is de nieuwsbrief die specifiek bedoeld is voor de donateurs van de junioren Cirrussen Au en Ag, de zogenaamde Vrienden van Tulip. Na de Junioren WK in Australië hebben we er zo veel lezers van de junioren website bij gekregen dat het denk ik niet meer dan terecht is iedereen op de hoogte te houden over onze Cirrussen. Bovendien staat er in een Tulip bulletin ook vaak nieuws over de junioren kernploeg.

De naam Tulip bulletin stamt nog uit 1999,  in dat jaar werd op Terlet het Tulip Tournament georganiseerd. De eerste WK zweefvliegen voor junioren. Ook de naam Stichting Zweefvliegevenementen Nederland komt voort uit die WK in 1999.

TB1

Tot zover het verleden, terug naar het heden.

Het eerste wat na het WK geweld uit Australië het vermelden waard is.

Organisatie NZD2015 Bedankt !!!

Bedankt voor de donatie van ruim € 1.100,– Een bedrag dat  geheel ten goede komt aan de exploitatie van de junioren Cirrussen. De(aspirant)junioren die niet in Australië waren hebben voor en tijdens de Nationale Zweefvliegdag afgelopen november op Terlet hand en spandiensten verricht voor de organisatie van de NZD. Hoofdorganisator was de Gelderse Zweefvliegclub ondersteund door het Service Center Terlet, de Thermiekbel en de Glider Pilot Shop. Iedereen hartelijk bedankt voor deze geweldige bijdrage.

Op zaterdag 16 januari was de  eerste jaarlijkse aanhanger poetsdag van de junioren. Met het volledige  team hebben ze in winterse omstandigheden de aanhangers van de Au en Ag gewassen, gecleand en in de was gezet. De aanhangers zijn weer klaar voor het nieuwe seizoen. Verder was dit een dag om kennis te maken met de nieuwe (aspirant)junioren, de organisatie rond de junioren kisten, en de nieuwe, enthousiaste junioren manager Alexander Venema. Verwachtingen en vliegplannen voor het komende seizoen zijn uitgesproken en ze gaan ervoor om de Au en de Ag zoveel mogelijk te laten vliegen. Met Australië nog vers in het geheugen is dit de start van het traject naar de volgende WK Junioren in 2017  in Litouwen.

TB2 TB3

Die zaterdagavond was ook de jaarlijkse bestuursvergadering van de Stichting Zweefvliegevenementen Nederland. Ook hier een welkom aan Alexander Venema die door zijn functie als junioren manager een plaatsje in het bestuur heeft. Op die manier blijven de communicatielijnen kort, het is de junioren manager uiteindelijk die de verdeling van de Au en de Ag onder de (aspirant)junioren bepaald.

Het bestuur kijkt met een tevreden gevoel terug op afgelopen jaar. De kisten zijn goed ingezet, inclusief natuurlijk een geweldige periode in Australië. Geen schades en technisch zijn ze voor meer dan 40 jaar oude vliegtuigen in prima staat. De Au heeft nog zijn originele lak en krijgt komende winter een (gedeeltelijke) overhaul van vleugels en stabilo.

Voor de reis naar Australië is de Ag op het SCT nog voorzien van de veiligere en identiek aan die van de Au roeraansluitingen. Ondanks hulp van het SCT toch een grote kostenpost, die wel noodzakelijk was. Gelukkig was daar die onverwachte gift van de NZD organisatie.

Financieel staat de stichting er beter voor dan de prognose uit eind 2012. Dit jaar is het laatste jaar dat we nog financiële ondersteuning van de KNVvL krijgen. Vanaf 2017 zijn we solo en moeten we de exploitatie van twee Cirrussen geheel bekostigen uit de bijdragen van onze sponsors en Vrienden van Tulip. Daarnaast hebben we nog onze verantwoording  naar de Mega Vrienden toe, zij hebben de stichting kosteloos geld beschikbaar gesteld om de Au en de Ag te kopen.

Eind 2017 loopt het huidige project af en zou de planning zijn om 1 Cirrus te verkopen.Gezien de plannen van het bestuur om de Au (gedeeltelijk) te overhaulen en de positieve signalen die ik om mij heen hoor over het twee Cirrussen project ben ik optimistisch over de toekomst na 2017.

Ben je Vriend van Tulip en heb je belangstelling voor de financiële cijfers van de stichting, mail mij dan even. Nico.Koster.dj@gmail.com

Volgende Tulip bulletin meer over de inzet van de Au en Ag in 2016 en het uitpakken van de containers uit Australië.

 

Nico Koster

Voorzitter Stichting Zweefvliegevenementen Nederland

 

 


Over Annemiek Koers

Op 15 jarige leeftijd ben ik via iFly begonnen met zweefvliegen. Met elke start groeide mijn enthousiasme voor het vliegen en datzelfde jaar ging ik nog solo! In 2009 haalde ik mijn GPL en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging in de sport; overland vliegen. Geïnspireerd door wedstrijdvliegers op de club zelf meegedaan aan de Nationale Junioren wedstrijd. Hier behaalde ik een 6e plaats en dit gaf mij de motivatie om door te gaan in het wedstrijdvliegen. Het volgende jaar vloog ik de zomerwedstrijden, waar ik weer 6e werd. Hiermee plaatste ik mij voor het NK en kon ik die winter als aspirant junior meedraaien in de Junioren Kernploeg.